Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Det rikaste landet i Europa firar tre år med gratis kollektivtrafik

Den som bor i den lilla EU-staten Luxemburg har redan haft tillgång till gratis kollektivtrafik under de senaste tre åren. Sedan den 29 februari 2020 har kollektivtrafiken varit gratis för alla, invånare såväl som turister.
    Så därför är det föga överraskande att nästan alla på årsdagen av denna förmån, och till synes mycket dyra offentliga initiativ, och som använder spårvagnar, bussar och tåg i den lilla EU-staten är nöjda med det.
    Man behöver med andra ord inte köpa någon biljett. Det enda undantaget är biljetter och abonnemang för 1:a klass, som fortfarande måste betalas. Men varje passagerare måste dock kunna visa upp en identitet om konduktören kräver att få se en.
    EuroNews.Green: The richest country in Europe is celebrating three years of free public transport .
    Public Transport in Luxembourg: Fast and free, the best way to explore the country.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv