Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Rollerman

Rollerman, Jean-Yves Blondeau, bär en helkroppsrustning, utrustad med 32 hjul placerade på händer, fötter, knän, bål, armar och rygg. Dräkten ger bäraren möjligheten att rulla på en del av sin kropp, och speciellt nedförsbacke snabbt på magen.
    Jean-Yves skapade kostymen som sitt sista examensprojekt när han 1994 studerade på en industridesignskola i Paris. Han tillverkar fortfarande dessa kostymer idag, och det tar cirka två månader att forma en komplett uppsättning, och kostymerna säljs för cirka 6 400 euro eller drygt 71 000 svenska kronor.
    Aktiviteten att använda dräkten kallas body blading, roller suiting och wheel suiting, men Jean-Yves myntade sin egen term för att använda dräkten, som han kallar Buggyrollin.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv