Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Londons största ”dårskaper”

Denna storslagna pub och restaurang bredvid kanalen i Maida Vale har länge varit känd som Crocker’s Folly.

Encyclopaedia Britannica definierar en dårskap som ”en kostsam, allmänt icke-funktionell byggnad som uppfördes för att förstärka ett naturligt landskap”. De finns vanligtvis i trädgårdarna i ståtliga hem – torn och grottor byggda helt enkelt som samtalspunkter, eftersom markägaren hade mer pengar än de visste vad de skulle göra med.
    London har sina dårskaper, särskilt om man tolkar ordet i dess bredare betydelse, att inkludera prydnadstorn som har en funktion, även om det bara är som en utsiktsplattform. Londonist presenterar här 13 av dem …
    Londonist; London’s Greatest Follies.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv