Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Japanska byggnader som är formade som det de säljer

I japanska Osaka kan man snubbla över en byggnad som är formad som en tax. Det visar sig vara ett lager och distributionscenter för det japanska djurfoderföretaget DoggyMan, vilket verkar vettigt; vad du ser är vad du får.
    Men man kan börja undra: vilken annan nyskapande arkitektur finns det i Japan där byggnader är formade som de saker de säljer? Eller är en visuell representation av vad som finns inuti? Föga överraskande finns det en hel del och många av dem är öppna för allmänheten, eller erbjuder turer, och kan vara ett roligt resmål.
    Läs vidare på Spoon & Tamago: Japanese Buildings that are Shaped Like the Things They Sell.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv