Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Väktare och övervakningskameror gör det meningsfullt att måla graffiti på tåg

Risktagande driver graffitimålare, menar forskaren. Bild: privat.

I våras föll domen i ett av förra årets medialt mest uppmärksammade brottsmål. Oväntade klottrare fick ovanligt hårda straff för att ha målat graffiti på tåg under flera års tid. Poliser och politiker beskrev gärningsmännen som maniska i sin skadegörelse och att de bara var ville förstöra så mycket som möjligt. En ny sociologisk studie vid Lunds universitet visar att graffitimålarna har drivkrafter som påminner om en extremsportares.
    Lunds universitet: Väktare och övervakningskameror gör det meningsfullt att måla graffiti på tåg.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv