Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kung Charles kommer att bära dyrbar huvudbonad vid kröningen

Kung Charles kommer att bära juveler för 3,8 MILJARDER dollar vid kröningen.

Hur kan en man bära så mycket smycken kan man fråga sig. Men samlingen består av St. Edwards krona, Sovereign’s Ring, Imperial State Crown, Sovereign’s Sceptre med duva, Sovereign’s Scepter med korset, Sovereign’s Orb, Gold Ampulla, Spurs and Offers Sword, alla översållade med ädelstenar som diamanter, safirer, rubiner och pärlor.
    Faktum är att St. Edwards krona inte har använts på 200 år, på grund av dess stora vikt (4,9 pund = cirka 2 kg). Ännu mer imponerande är Sovereign’s Scepter med korset, som har världens dyraste diamant, Cullinan, som tros vara cirka 530 karat och uppskattas vara värd 430 miljoner dollar.
    Kung Charles kommer, tillsammans med sin fru Camilla, att krönas den 6 maj i Westminster Abbey.
    Mer i In Style: King Charles III’s Coronation Jewels Will Be Worth Nearly $4 Billion.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv