Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ny plakett till minne av Thames Hero Folajimi Olubumni-Adewole

Bermondsey-bo Folajimi ”Jimi” Olubumni-Adewole hoppade i Themsen i april 2021 efter att ha sett en kvinna falla från London Bridge. Kvinnan och en annan räddare Joaquim Garcia plockades upp av kustbevakningen, men Jimi kunde inte hittas. Hans kropp återfanns sex timmar senare nära bron. Han var bara 20 år gammal.
    En plakett har nu avtäckts i det öppna utrymmet framför Southwark Cathedral – platsen där Jimi hoppade i vattnet. Ovanligtvis innehåller den ett färgfotografi av Jimi, tillsammans med hashtaggen #Hero.
    BBC News: Folajimi-Olubumni Adewole: Plaque unveiled for Thames hero.
    Londonist: New Plaque Commemorates Thames Hero Folajimi Olubumni-Adewole.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv