Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Amiral Horatio Nelson: Ett liv i strider

Det franska skeppet Orient exploderar i slaget vid Nilen.
Bild: George Arnald / Wikimedia Commons.

Horatio Nelson är nästan säkert den mest kända sjömannen från de brittiska öarna, om inte världen. Född 1758 i Norfolk, reste han sig för att befalla Hans Majestäts flottor i en serie vågade, innovativa och oerhört framgångsrika sjöstrider mot fransmännen.
    Nelsons liv var ett liv i konstant dynamik, eftersom den brittiska flottan under hans ledning reste sig för att dominera världen, och i striderna fann fransmännen också imperiets början. Hans liv må ha blivit avkortat, men i hans agerande mot fransmännen ser vi det fullfjädrade geni som gjorde honom känd.
    Här är Nelsons karriär, berättad i striderna han bevittnade och vann.
    Historic Mysteries: Admiral Horatio Nelson: A Life in Battles.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv