Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Valförlust för Bolsonaro kan minska Amazonas avskogning

Hoppfulla nyheter för världens största regnskog, Amazonas. Efter den 30 oktober 2022 stod det klart att brasilianska folket valt en ny president: Luiz Inácio Lula da Silva (känd som Lula), från Arbetarpartiet.
    Lula gick till val med löften om att stoppa avskogningen i Amazonas och säkra urfolkens rättigheter, inklusive rätten till sitt rättmätiga land. Under Lulas tidigare styre, mellan 2003 och 2010, såg man att avskogningen av de brasilianska delarna av Amazonas minskade med hela 80 procent. En nyligen genomförd analys på uppdrag av Carbon Brief, uppskattar att Lulas seger i valet kan komma att minska avskogningen i Amazonas med hela 89 procent det kommande decenniet.
    Carbon Brief: Analysis: Bolsonaro election loss could cut Brazilian Amazon deforestation by 89 %.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv