Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Polisens forensiska verksamhet är fortsatt underdimensionerad

För att Polismyndigheten ska kunna uppnå sitt mål för 2024 om framgångsrik brottsbekämpning och uppklaring har den forensiska verksamheten en viktig roll. Men kapaciteten är eftersatt, framför allt när det gäller den it-forensiska verksamheten. Det visar en ny utvärdering från Brå.
    Polisens forensiska verksamhet ska hjälpa utredningsverksamheten med att säkra och undersöka digitala och fysiska spår. Den forensiska verksamheten delas in i tre grenar: kriminaltekniskt fältarbete, laborativ forensik samt it-forensik. Resultaten från den forensiska verksamheten spelar en viktig roll i att vägleda utredningar framåt och för att få fram teknisk bevisning i brottmål.
    Brå: Polisens forensiska verksamhet är fortsatt underdimensionerad.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv