Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Elephant Trunk Hill

Ser ut som en stor elefant som sträcker snabeln och dricker vatten, därav namnet Elephant Trunk Hill. Foto: Francesco Muratori.

Att trampa genom kullarna runt Guilin i Kina är ett hårt arbete, så vid slutet av dagen blir en elefant törstig. Då finns det inget som går upp mot att doppa snabeln i floden för att få svalka och ta en lång törstsläckande slurk.
    I hundratals år har människor i Guilin i Guangxi Zhuang i södra Kina föreställt sig denna kulle, i utkanten av staden, som en tjockhudad jätte. Den här speciella elefanten står där två floder möts, floden Li och Peach Blossom River. I 1 500 år har det varit en symbol för lycka för staden.
    Det finns också några charmiga baby-elefant-statyer i själva floden.
    Läs mer och se sköna bilder på Kuriositas: Elephant Trunk Hill – Guilin’s Legendary Protector.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv