Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

The Tridge – Michigans trevägsbro

En bro har normalt två sidor, så mycket tas för givet. Men vad kallar man en bro som korsar en flod i tre riktningar? Invånarna i Midland i Michigan, USA tog orden bridge och tri och kombinerade dem – tridgen blev namnet.
    Trevägsbroar kallas vanligtvis tri-broar och ska inte förväxlas med y-broar somär bara gaffelbroar där trafiken från en riktning delar sig i två riktningar. Tridgen tillåter trevägstrafik. Det är en av endast tolv tri-broar i världen, av vilka endast fyra är för fotgängare.
    Tridgen markerar starten på Chippewa Nature Trail samt Pere Marquette Rail Trail. Bron är omgiven av parkerna St Charles och Chippewassee och är en riktig samlingspunkt för fritidsaktiviteterna i Midland.
    Kuriositas: The Tridge – Michigan’s Three Way Bridge.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv