Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Drottningens berömda pannkaksrecept

Drottning Elizabeth II var en älskad person och när hon gick bort i september 2022 vid 96 års ålder sörjde människor runt om i världen förlusten av kvinnan som varit i allmänhetens ögon i sju decennier.
    Många började gräva i hennes bakgrund efter bortgången för att lära sig mer om henne och en intressant sak som kom tillbaka i allmänhetens ögon var drottningens recept på ”drop scones”, även känd som skotska pannkakor. Dessa pannkakor liknar den typ man äter i USA, men är tjockare och mindre i diameter.

Receptet.

  4 teacups of flour.
  4 tablespoons of caster sugar.
  2 teacups of milk.
  2 whole eggs.
  2 teaspoons of bi-carbonate soda.
  3 teaspoons of cream of tartar.
  2 tablespoons of melted butter.

    Vispa äggen, sockret och hälften av mjölken tillsammans, tillsätt mjöl, blanda och tillsätt sedan resten av mjölken efter behov, tillsätt därwftwr bakpulver, grädde av tartar och det smälta smöret.
    Drottningens recept räcker för att mätta 16 personer.
    Twisted Sifter: The Queen’s Famous Pancake Recipe Looks Pretty Darn Good.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv