Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Armand Duplantis årets friidrottare för andra gången

Armand Duplantis hoppar 6,0 meter i stav på Stockholms Stadion den 24 augusti 2019.
Bild: Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons, cc.

Världsmästarna och världsrekord-hållarna Sydney McLaughlin-Levrone och Mondo Duplantis har utsetts till årets idrottare i världen av internationella friidrottsförbundet World Athletics. Det är andra gången i karriären som Duplantis utsetts till årets friidrottare av förbundet, senast var 2020.
    När man tror att Duplantis, som precis fyllt 23, inte kunde vara mer dominant har den svenske stavhopparen en säsong som 2022, då han satte tre världsrekord, vann två globala titlar, vann 18 av sina 19 tävlingar och hoppade sex meter eller högre 23 gånger.
    World Athletics: McLaughlin-Levrone and Duplantis named World Athletes of the Year.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv