Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Comedy Wildlife

Foto: Saveiro Gatto.

Comedy Wildlife startades av naturfotografen naturfotograf när han gick igenom sina fotografier och stötte på flera som fick honom att skratta högt: en örn som tittade på honom genom sina bakben och under ett vårtsvin. Han insåg att humorn i dessa fotografier var både underhållande och ett sätt att engagera människor med hoten mot samma djur.
    Ett roligt djurfoto är otroligt effektivt eftersom det inte finns några hinder för förståelse eller tabun som måste förhandlas fram. Det utnyttjar impulsen för antropomorfism som är väldokumenterat som en av de mest kraftfulla utlösare för mänsklig empati. För att verkligen förstå djur och de problem som påverkar dem måste du känna empati med dem som medinvånare på samma planet.
    Och så, 2015, kom The Comedy Wildlife Photography Awards:
    The Comedy Wildlife: Gallery of Winners and Finalists 2022 Finalists.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv