Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Amfiteatern i Capua: Den första romerska amfiteatern

Av alla amfiteatrar byggda av romarna är Colosseum eller Flavian Amphitheater i Rom den största av alla i dimensioner, följt av amfiteatern Capua, Pozzuoli och El Djem – i Tunisien, som också är Afrikas största). Det är dock inte den äldsta, eftersom den äran tillhör amfiteatern i Capua.
    Inte bara det, experter tror att den till och med kan ha fungerat som en modell för Colosseum, eftersom den delar många strukturella egenskaper med den och resten av amfiteatrarna. Det bör förtydligas att man syftar på amfiteatrar byggda i sten, eftersom de tidigare byggdes av trä.
    Amusing Planet: Amphitheater of Capua: The First Roman Amphitheater.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv