Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Uppgift: Oväntad tuff hållning – Ungern ska nekas EU-miljarder i väntan på reformer

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. Bild: EU-kommissionen.

Mediauppgifter tyder på att ett avgörande närmar sig om vilka konsekvenser Ungerns bristande rättsstatlighet ska få. Det sedan EU-kommissionens av allt att döma slagit in på en tuffare linje där stora belopp i EU-stöd ska frysas inne tills Ungern har genomfört reformer. Samtidigt krävde Europaparlament att kommissionen står på sig – något som stöddes av alla svenska partier utom Sverigedemokraterna. EU-minister Roswall kunde på torsdagen inte ge besked om Sveriges linje.
    Europaportalen: Uppgift: Oväntad tuff hållning – Ungern ska nekas EU-miljarder i väntan på reformer.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv