Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Slånbärsglögg

1 msk enbär,
1 tsk hel kryddnejlika,
2 stjärnanis,
8 dl slånbär,
3 kanelstänger,
1,5 liter vatten,
1 dl socker.

Krossa enbär, nejlikor och stjärnanis snabbt i en mortel. Lägg slånbär, kanelstänger och krossade kryddor i en rymlig värmetålig skål. Koka upp vattnet i en kastrull och häll över kryddor och bär i skålen. Låt svalna och sila av vätskan genom stålsil. Lägg tillbaka slånbär och kryddor i skålen och koka åter upp vätskan.
    Upprepa stegen tills du hällt över vätskan fem gånger totalt, sista gången ska sockret koka med. Sila av genom silduk utan att pressa. Värm upp före servering.

    Hämtat från Skogssällskapets nyhetsbrev.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv