Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Sällsynta elefanttvillingar födda i Syrakuse

Det har aldrig funnits en uppsättning överlevande elefanttvillingar födda i USA. Men för två veckor sedan, på Rosamond Gifford Zoo födde en asiatisk elefant vid namn Mali i Syracuse, New York, två hanelefanter.
    Mali fick den första elefantungen klockan 02.00 den 24 oktober. Den vägde 100 kilo och verkade vara frisk. Vid nästan lunchtid blev djurparkspersonalen chockade när hon fick ytterligare en kalv, som vägde 108 kg och var märkbart svag. De visste inte att Mali hade burit på tvillingar.
    Mali tar väl hand om tvillingarna, även om djurparkens personal kompletterar den andra kalven med elefantersättning. Deras prognos är god vid denna tidpunkt. Malis moderkaka togs till ett forskningslabb för att studera EEHV, ett herpesvirus som är endemiskt för elefanter och som är en ledande dödsorsak hos unga patchydermer (tjockhudingar). Mali förlorade två tidigare avkommor i sjukdomen 2020.
    Rosamond Gifford Zoo: Asian Elephant Delivers Miracle Twins at Rosamond Gifford Zoo.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv