Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Webb, Hubble Fånga detaljerade vyer av DART Impact

Två av NASA:s stora observatorier, rymdteleskopet James Webb och rymdteleskopet Hubble, fångade båda ett unikt NASA-experiment för att avsiktligt krossa en rymdfarkost på en liten asteroid i världens första test i rymden någonsin för planetariskt försvar. Observationerna av Double Asteroid Redirection Test (DART) nedslag markerar första gången som Webb och Hubble samtidigt observerade samma himmelska mål.
    DART är ett test för att försvara jorden mot potentiella asteroid- eller kometrisker. Den 26 september 2022 kraschade DART avsiktligt in i Dimorphos, asteroidmånen i Didymos dubbelasteroidsystem. Det var världens första test av tekniken för att med hjälp av en rymdfarkost avleda en asteroid, som i det här fallet inte utgjorde något hot mot jorden och modifiera dess omloppsbana.
    Läs mer på NASA: Webb, Hubble Capture Detailed Views of DART Impact.
    NASA: DART.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv