Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Svenskar litar på maten och har högt förtroende för myndigheter och forskare

Svenska köttbullar.

Svenskar har högst förtroende bland medborgare i alla EU-länder för den information om risker med mat som de får från sina nationella myndigheter. Och förtroendet ökar. Det visar Eurobarometern, en omfattande återkommande undersökning om EU-medborgares inställning till risker med mat. Resultaten visar också att svenskar bryr sig mer om att äta hälsosamt, än om vilka möjliga risker det finns med mat.
    Bakom undersökningen står Efsa, den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten. Efsa genomför regelbundet en stor undersökning om EU-medborgarnas inställning till olika frågor om risker med mat. De nu publicerade resultaten bygger på intervjuer i medlemsländerna under perioden mars–april 2022.
    Livsmedelsverket: Svenskar litar på maten och har högt förtroende för myndigheter och forskare.
    Efsa: 2022 Eurobarometer on Food Safety in the EU – rapporten från Efsa.
    Efsa: Livsmedelssäkerhet i EU. Faktablad om de svenska resultaten.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv