Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Vinnarna av Ig Nobelpriset 2022

Tio nya Ig Nobel-priser delades ut nyligen vid den 32:a årliga Ig Nobel-prisceremonin.
    Det är priser som delas ut av Annals of Improbable Research för vetenskapliga och andra genombrott som får människor att skratta och sedan får dem att tänka till. Till exempel kan en studie om hur att äta glass hjälper en biverkning av cancerbehandling verka konstigt, men det kan mycket väl förbättra livet för vissa människor. Utvecklingen av en krocktestdocka för älg är rolig men användbar. En studie av lavemang avbildade på antik keramik är helt enkelt roligt. Och även om tanken att slumpmässig tur har mer att göra med framgång än talang kan vara uppenbar för vissa av oss, är det bra att ha ett forskningsdokument till hands som ett argument.
    Se Ig Nobelprisceremonin som hölls den 15 september: The 32nd First Annual Ig Nobel Prize Ceremony
    Se vinnarna: The 2022 Ig Nobel Prize Winners.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv