Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

”Om vi ​​kan få en rymdstation att flyga, kan vi rädda planeten”

År 2021 tillbringade den franske astronauten Thomas Pesquet sex månader ombord på den internationella rymdstationen (ISS). Han säger att när man ser jorden från rymden, ”förstår man plötsligt att vi lever i en oas i kosmos. Runt omkring oss finns ingenting … förutom denna blå boll med allt vi behöver för att upprätthålla mänskligt liv och som är absolut bräcklig.”
    Långa perioder med fötterna från fast mark gav honom ett unikt och privilegierat perspektiv på vår planet. Hans Instagramkonto är sprängfyllt med vackra bilder av ”den blå bollen vi kallar hem”. Men skönheten är fläckad. Pesquet säger att även från rymden är effekterna av klimatförändringar synliga. Sedan hans tidigare besök i rymden, 2016, har konsekvenserna av mänsklig aktivitet blivit ännu mer uppenbara, med glaciärer som synbart drar sig tillbaka och en ökning av extrema väderhändelser.
    Läs mer och se video på CNN: ’If we can make a space station fly, we can save the planet’: An astronaut’s view on protecting the Earth.
    Instagram: Thomas Pesquet.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv