Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Delar av Australiens stora barriärrev uppvisar högsta koralltäcket på 36 år

Det kommer glädjande besked från Australien om att Stora Barriärrevet ser ut att ha återhämtat sig något efter de stora korallblekningar man sett tidigare. Det är de högsta nivåerna av färgsprakande korall på nära fyra årtionden som har uppmätts.
    Två tredjedelar av Stora barriärrevet uppvisar nu de högsta nivåerna av koralltäcke på 36 år, enligt Australiens marininstitut. Revet har återhämtat sig snabbare än forskarnas förväntningar, men det är fortfarande sårbart för allt oftare återkommande massblekningar, rapporterar Reuters.
    Reuters: Parts of Australia’s Great Barrier Reef show highest coral cover in 36 years.
    EurekAlert: Highest coral cover in central, northern Reef in 36 years .


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv