Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Talar du esperanto?

Esperanto är det mest talade konstruerade språket i världen, talat av så många som två miljoner icke-modersmålstalare, enligt vissa uppskattningar. Det finns ca. 1000 modersmålstalare.
    Esperanto är ett inlärt språk – ett superlätt språk som alla kan lära sig på en bråkdel av den tid det tar att lära sig engelska eller spanska till exempel. Vanligtvis tar det bara två eller tre helger av lärande för att kunna kommunicera fritt med människor runt om i världen. När människor tillbringade mycket tid på esperantomöten och med sina esperanto-vänner i många länder, väljer de ofta att prata med sina barn på esperanto, och på så sätt utbildar de som modersmål.
    Tejo: Esperanto: La lingvo de unueco – Zamenhofa Tago.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv