Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Två nya vandringsleder vid Essexkusten har öppnat

För den som är anglofil, det vill säga gillar England och engelsk kultur, så har två nya sträckor av England Coast Path öppnat i Essex, vilket skapat totalt 137 km ny vandringsled.
    Den första nya rutten går från Tilbury till Southend-on-Sea – en av Englands nyaste städer – där den ansluter till den andra nya sträckan, som går från Southend upp till Wallasea Island. Man kan slutföra dem båda i en (lång) promenad, eller dela upp den i mindre sektioner.
    100 miles (161 km) av England Coast Path – en National Trail kommer att vara den längsta sammanhängande kustvandringsleden i världen när den är färdig.
    Med dessa nya sektioner öppna är nu 40 procent av landets kustlinje tillgänglig för vandrare. Den nya rutten passerar genom ett varierat landskap, inklusive kustmiljöer, och myrar som är idealiska för fågelskådning. På grund av det sumpiga landskapets natur innehåller rutten ett par långa omvägar inåt landet för att undvika flodmynningar, särskilt vid Pitsea och Rochford.
    Londonist: These Two New Essex Coast Walking Routes Have Just Opened.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv