Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

EU-parlamentet: Gas och kärnkraft kan klassas som hållbara investeringar

EU-parlamentet var tvunget att ta ställning till kärnkraft och naturgas som ett paket och inte var för sig.

EU-parlamentet släpper fram förslag om att signalera till investerare att kärnkraft och naturgas bör ses som hållbara energiinvesteringar. Hälften av de svenska EU-parlamentarikerna röstade för, hälften mot.
    För att stoppa EU-kommissionens förslag om att klassa naturgas och kärnkraft som hållbara investeringar i unionens så kallade taxonomi hade det krävts att minst 353 EU-parlamentariker i onsdagens omröstning invänt. Så blev dock inte fallet där bara 278 ledamöter ville se förslaget skrotas. 328 parlamentariker röstade för att ha kvar det.
    Europaportalen: EU-parlamentet: Gas och kärnkraft kan klassas som hållbara investeringar.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv