Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Cyber ​​Front Z, ”Folkets rörelse” som sprider rysk propaganda

Tidskriften Vice har reportage om en ny rysk trollfabrik, som man tror startade i samband med invasionen av Ukraina. Trollfabriken, Cyber Front Z, uppger att man är en folkrörelse som bildats för att motverka desinformation som sprids från Ukraina.
    Det avslöjas att de som står bakom Cyber Front Z har betalat anställda för att posta desinformation i sociala medier. En journalist från den ryska oberoende tidningen Fontanka fick anställning på Cyber Front Z och säger att hon fick motsvarande 4 300 kronor i månaden för att posta proryska kommentarer.
    Vem som står bakom Cyber Front Z har inte gått att utreda. Vice skriver dock att man hittat kopplingar mellan Cyber Front Z och den ökända trollfabriken Internet Research Agency (IRA). IRA drevs av Yevgeny Prigozhin, som även driver den ökända Wagner-armén och som också kallas för ”Putins kock”.
    Vice News: Inside Cyber Front Z, the ‘People’s Movement’ Spreading Russian Propaganda.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv