Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Volvo Cars Tech Fund investerar i batteriteknikpionjärerna StoreDot

Volvo Cars har gjort en investering i StoreDot, ett israeliskt företag som utvecklar extremt snabb batteriladdningsteknik för elbilar, genom Volvo Cars Tech Fund, biltillverkarens riskkapitalarm.
    StoreDot arbetar med en banbrytande teknik som, enligt företaget, ska resultera i batterier som kan laddas för en ren elektrisk räckvidd på 160 km på bara fem minuter. Investeringen ger Volvo Cars möjlighet att ha ett nära samarbete med StoreDot om spännande ny batteriteknik i sin ambition att bli ett helt elektriskt bilföretag senast 2030.
    Genom samarbetet med Volvo Cars strävar StoreDot efter att snabba upp introduktionstiden för sin teknik som man har som mål att vara i massproduktion till 2024. Volvo Cars är den första premiumbiltillverkaren som investerar i StoreDot.
    Volvo: Volvo Cars Tech Fund investerar i batteriteknik–pionjärerna StoreDot, pressmeddelande.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv