Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Rötterna till amerikanskt vete är ukrainska

Ukraina är så stolta över sina vetefält att de designade sin nationella flagga efter dem. Vi har nyligen läst att Ukraina är världens brödbod, vilket kan komma som en chock för amerikaner. Ja, Amerika producerar också en enorm mängd av världens vetekorn, men Ukraina är anledningen till att de odlar det produktiva vetet för att göra bröd. Före 1880 gjordes det mesta av amerikanskt bröd av råg, majs eller mjukt vete med låg glutenhalt. Historiens nycker och immigrationsvågor förde basen som kallas ”Turkietvete” till USA:s stora slätter.
    Naturligtvis fortsatte vete att produceras i Ukraina långt efter att det spred sig till Amerika. Läs historien om hur ukrainskt vete kom till USA på Modern Farmer.
    Modern Farmer: Honoring the Ukrainian Roots of American Wheat.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv