Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Rysk invasion försenar svensk-ukrainsk ordbok

Forskargruppen skulle ha träffats i Kyjiv nu i vår för att starta arbetet med den svensk-ukrainska ordboken. Den ryska invasionen 24 februari gjorde det omöjligt och de två ukrainska forskarna tvingades båda fly.

Ukraina och Sverige har band långt tillbaka i historien. Men någon svensk-ukrainsk ordbok har aldrig funnits. I vår skulle arbetet med att skapa en sådan starta. Den ryska invasionen kom dock emellan och de två ukrainska forskarna som ingår i projektet tvingades fly. Initiativtagaren Thomas Rosén hoppas att projektet ändå kan komma igång så småningom.
    Tidningen Curie: Rysk invasion försenar svensk-ukrainsk ordbok.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv