Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

ESA och AI Sweden öppnar rymdlabb i Göteborg

Jorden sedd från ISS.

AI Sweden och European Space Agency, ESA, kommer att öppna ett labb för avancerad teknikutveckling, Φ-lab Sweden (uttalas som den grekiska bokstaven ”phi”), för AI i nya rymdtillämpningar och applikationer för jordobservation. Labbet är spjutspetsen i ett stort europeiskt samarbete kring rymdinnovation och kommer att invigas under våren.
    Φ-labbet samlar industri, investerare och forskare för att stärka den europeiska rymdforskningen och rymdindustrin inom jordobservation och AI. Arbetet kompletterar insatserna i Swedish Space Data Lab, som omfattar Rymdstyrelsen, Luleå tekniska universitet, RISE och AI Sweden.
    AI Sweden: The European Space Agency and AI Sweden are opening a space lab in Gothenburg.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv