Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nordiska tidningar publicerar nyheter på ryska

Att strypa information och medierapportering om kriget i Ukraina har varit en tydlig del av Vladimir Putins och Rysslands strategi sedan invasionen. Den mest drastiska åtgärden var den lag som ryska duman antog den 4 mars, där den som ens nämner kriget hotas av fängelse i upp till 15 år. Detta gjorde att många utländska medier, inklusive DN, inte längre kan finnas på plats och verka i Ryssland och att inhemska medier och medborgarnas möjlighet att kommentera på sociala medier kvävdes helt.
    Samtidigt är behovet stort av att få rapportering på ryska om vad som pågår, av medier på plats i Ukraina. Därför har de nordiska dagstidningarna, finska Helsingin Sanomat, danska Politiken och svenska Dagens Nyheter tagit det gemensamma initiativet till projektet ”News in Russian”.
    DN: DN publicerar nyheter på ryska.
    DN: News in Russian.
    Helsingin Sanomat: News in Russian.
    Politiken: News in Russian.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv