Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Vårens första trana har siktats vid Hornborgasjön

Ett säkert vårtecken. Foto: Kristian Kroon.

Säsongens första trana har nu siktats vid Hornborgasjön, meddelar Länsstyrelsen Västra Götaland. Tranan är troligen den första som har gjort flytten från vinterkvarteren i Europa tillbaka till Sverige. Det lär dock dröja några veckor innan den får sällskap och de stora mängderna tranor kommer till sjön.
    Det var på eftermiddagen den 19 februari som rapporten om en trana vid Trandansen kom in in till artportalen som är en rapportsida för naturobservationer. Eric Torsson såg den då vid Sätuna, i den södra delen av Hornborgasjön. Kristian Kroon som bor i området lyckades till och med fånga den på bild då den flyger över det ännu frusna landskapet.
    Naturum Hornborgasjön: Första Tranan.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv