Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En tur genom Casa del Poeta Tragico, Pompeji

Francesco Gabellone skapar virtuell verklighet och kommunikation för kulturarvet. Det här är fantastiskt.
    Casa del Poeta Tragico, ”Den tragiska poetens hus”, är ett romerskt hus i Pompeji, Italien med anor från 200-talet f.Kr. Huset är känt för sina utarbetade mosaikgolv och fresker som visar scener från grekisk mytologi.
    Huset upptäcktes i november 1824 av arkeologen Antonio Bonucci. Det har intresserat forskare och författare i generationer. Storleken på själva huset är inte på något sätt anmärkningsvärd, men inredningsdekorationerna är inte bara många utan av högsta kvalitet, bland andra fresker och mosaiker från det antika Pompeji. Inte mycket är känt om familjen, som troligen dödades av vulkanen Vesuvius år 79 e.Kr.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv