Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Många britter missnöjda med brexit

En majoritet av britterna anser att brexit gjort mer skada än nytta för landet, visar en undersökning som tidningen The Independent gjort – 2.000 britter deltog i undersökningen som genomfördes 10–12 december. Närmare sex av tio tycker att premiärminister Boris Johnson ljugit om fördelarna med att lämna EU.
    En knapp majoritet, 51 procent, uppger att de vill ha en folkomröstning om att gå med i EU igen, 39 procent tycker att den borde ske inom de närmaste fem åren. Bara 32 procent uppger att frågan om medlemskap aldrig borde tas upp igen. Det är de yngre som är mest positiva till återinträde.
    The Independent: One year on from Brexit, poll finds voters believe it has harmed UK’s interests.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv