Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Så låter Jupiters måne Ganymede

Två av Jupiters stora roterande stormar, fångade på Junos 38:e perijovepass, den 29 november 2021. Bild: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS. Bildbehandling: Kevin M. Gill, cc,

NASA:s rymdfarkost Juno har gjort ännu ett varv runt solsystemets största planet Jupiter (dessa förbiflygningar kallas perijoves) och den här gången har man spelat in ljud från hur det låter vid månen Ganymede.
    Den 50 sekunder långa ljudinspelningen har skapats med hjälp av data som Junos instrument Wave spelat in. Wave är ett instrument som primärt används för att mäta radio- och plasmavågor och hjälper forskarna att förstå hur Jupiters magnetfält, atmosfär och magnetosfär interagerar.
    NASA: NASA’s Juno Spacecraft ‘Hears’ Jupiter’s Moon.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv