Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Norrskenet – Aurora Borealis

För dem som tycker att de latinska/grekiska kombinationsnamnen är något krångliga finns fortfarande det alternativa namnet – norrskenet. Ju närmare man är den magnetiska nordpolen desto mer sannolikt är det att man ser ljusen. Många förväxlar den magnetiska polen med den geografiska nordpolen men de är inte alls samma sak.
    När man närmar sig den magnetiska polen syns norrskenet högt över huvudet, men när man tar sig längre bort från polen verkar det lysa upp hela den norra horisonten. De är normalt ett grönaktigt sken men ibland kan rött ses i mönstren. Det är nästan som om solen går upp från en konstig ny vinkel.
    Många härliga norrskensbilder på Kuriositas: The Northern Lights – Aurora Borealis.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv