Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

NASA går in i solatmosfären för första gången

Klicka på bilden för större format!

NASA meddelar att rymdsonden Parker Solar Probe, som lämnade jorden 2018, har flugit igenom solens yttre atmosfär, coronan, och samlat in magnetpartiklar. Det är närmare solen än någon annan farkost varit.
    Vid färden genom solens corona befann sig rymdsonden på ett avstånd av cirka 13 miljoner kilometer från solen. Fram till 2025 ska Parker Solar Probe ta sig närmare och närmare solen vid sina flygningar. Närmast solen kommer avståndet att vara runt 7 miljoner kilometer.
    NASA: NASA Enters the Solar Atmosphere for the First Time, Bringing New Discoveries.
    NASA: Parker Solar Probe.
    Bilden i större format.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv