Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Världens första metanoldrivna lotsbåt sjösatt

Sjöfartsverket har sjösatt världens första helt metanoldrivna lotsbåt. Det handlar om en av verkets befintliga lotsbåtar som nu byggts om för att kunna testas med det nya drivmedlet. Arbetet utgör en del av Sjöfartsverkets omställningsarbete mot en fossilfri fartygsflotta.
    – Lotsbåten blir den första i världen i sitt slag. Generellt sett ligger vi i Sverige långt fram när det kommer till området för maritim forskning och innovation. Det är därför heller ingen slump att just detta projekt nu genomföras här i landet, säger Fredrik Backman, rederidirektör vid Sjöfartsverket.
    Sjöfartsverket: Världens första metanoldrivna lotsbåt sjösätts.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv