Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Naturvårdsverket vill se fler vätgasstationer

Sveriges första vätgasstation.

Naturvårdsverket har beslutat om att ge företaget REH2 355 miljoner kronor i investeringsstöd från Klimatklivet för att för att bygga 24 nya vätgastankstationer som producerar vätgasen på plats. Förnybar vätgas som fordonsbränsle är nästan helt fri från utsläpp av växthusgaser och de här investeringarna beräknas minska utsläppen med 21 tusen ton koldioxid per år.
    De 24 vätgasstationerna, som är modulära och utbyggbara, ska stå klara till 2025 och vara placerade längs med det svenska vägnätet. Exakta platser är ännu inte fastställda men i följande tolv län ska de placeras: Gävleborg, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Norrbotten, Skåne, Södermanland, Värmland, Västmanland, Västra Götaland, Örebro och Östergötland.
    Naturvårdsverket: Klimatklivet ger stöd för uppbyggnad av tankstationer för fossilfri vätgas.
    REH2: Hydrogen fueling stations that produce the fuel on site.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv