Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nobelfesten inställd för andra året i rad

Nobelfesten 2021 blir inte av på traditionellt sätt på grund av den pågående pandemin. Precis som ifjol har Nobelstiftelsen tvingats att tänka om i sin planering. Nobelstiftelsen skriver i ett pressmeddelande:

Nobelveckan kommer i år att arrangeras den 6 till 12 december. Pristagarna kommer att få ta emot medalj och diplom i sina hemländer. Prisöverlämningarna vävs samman med en prisceremoni i Stadshuset i StockholmNobeldagen den 10 december. Ceremonin kommer förhoppningsvis att ha lokal publik på plats.

Under festliga former uppmärksammar SVT årets Nobelpristagare och deras upptäckter och arbete. Intervjuer och fördjupningar kring Nobelbanketten varvat med artistuppträdanden. Direkt från Gyllene salen i Stockholms stadshus. Programledare: Cecilia Gralde, Jessika Gedin, Pernilla Månsson Colt och Victoria Dyring. Programmet sänds i HD i kanal 1 med början klockan 21.00.

Coronarestriktioner begränsar Nobelfestligheter i Oslo
Pristagarna har anlänt till Oslo och 1.000 gäster var bjudna till den festliga ceremonin då Nobels fredspris ska delas ut.
    Den ökade smittspridningen och nya coronarestriktioner i Norge har tvingat arrangörerna att tänka om.
    Den festliga banketten ersätts av en mindre middag och bara 200 gäster får närvara på ceremonin i stadshuset.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv