Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Polisen varnar för bluff-sms i julhandeln

Polisen har gått ut med nya varningar om att många just nu får SMS där det står att man har ett paket att hämta ut. I samma meddelande finns en länk som man uppmanas att klicka på, men den leder till en nedladdning av appen FluBot som kan komma åt innehåll på telefonen och skicka det vidare.
    Polisen uppmanar till att aldrig klicka på länkar som man inte vet var de kommer ifrån. Om man väntar på ett paket ska man gå tillbaka till beställningsbekräftelsen och spåra paketet därifrån. Den som klickat på länken och sedan laddat ned en app för att följa paketet bör överväga en fabriksåterställning av telefonen.
    Här kan du läsa om hur du kan skydda dig mot bedrägerier: Polisen: Bedrägeri – skydda dig.
    Postnord: 6 tips om hur du undviker att bli lurad via mejl och sms.
    Nikka Systems: Just nu: Dubbla vågor av falska paket-SMS.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv