Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Rök från vulkanutbrott lägger Java i mörker

Människor flyr askmolnet och överger sina hem.

På den indonesiska ön Java flyr människor från ett vulkanutbrott. Det är vulkanen Semeru som under lördagen fick ett utbrott som gjort att området lagts i mörker, eftersom solen skyms av aska som regnat ner. Röken och askan lär ha stigit över en kilometer upp i luften. Inga dödsfall har rapporterats, men lava ska ha förstört en bro.
    Myndigheterna har inte kunnat nå flera byar på grund av att vägar blockerats av lera och nedfallna träd i ett område nära vulkanen. Hittills har minst fjorton person dött och ett hundratal människor är skadade.
    Lokala myndigheter har inrättat en restriktionszon på 5 km från kraterns alla håll. Semeru är en av nära 130 aktiva vulkaner i Indonesien.
    BBC News: Indonesia volcano: Rescuers race to find survivors of Indonesia eruption.
    CNN: At least 14 dead after Indonesia’s Mount Semeru volcano erupts.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv