Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

ESO-teleskop avslöjar det närmaste supermassiva dubbla svarta hålet

Med hjälp av European Southern Observatorys (ESO) Very Large Telescope (VLT) har astronomer avslöjat det närmaste paret av supermassiva svart hål som har observerats. Videon ovan sammanfattar forskningsresultaten.
    De svarta hålen befinner sig bara 89 miljoner ljusår bort från jorden, jämfört med det förra rekordet på 470 miljoner ljusår. Förutom att vara närmast jorden hittills är de svarta hålen dessutom rekordnära varandra – 1.600 ljusår för att vara mer exakt. Enligt ESO befinner de sig på kollisionskurs och kommer att krocka med varandra.
    ESO: ESO-teleskop avslöjar det närmaste supermassiva dubbla svarta hålet.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv