Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Food Timeline – Mathistoria

Har du någonsin undrat hur de gamla romarna matade sina arméer? Vad lagade pionjärerna längs Oregon Trail? Vem uppfann potatischipsen … och varför?
    Mathistoria presenterar en fascinerande buffé med populära kunskaper och motsägelsefulla fakta. Vissa experter säger att det är omöjligt att uttrycka detta ämne i exakt tidslinjeformat. Det är korrekt. De flesta livsmedel är inte uppfunna; de utvecklas.
    Lynne Olver (bibliotekarie och mathistoriker) skapade Food Timeline 1999. 2020 började hon samarbeta med Virginia Tech University Libraries och College of Liberal Arts and Human Sciences (CLAHS) om en plan för en framtida utveckling på sajten.
    The food timeline.

Observera: Under november och december 2021 arbetar man aktivt med att uppdatera trasiga länkar i och från sajten. I vissa fall kommer man att kunna ersätta länken med en korrigerad eller till en liknande resurs. Tyvärr kanske man inte kan ersätta alla befintliga trasiga länkar med nya, i vilket fall i har man tagit bort hyperlänkarna. Man håller reda på länkar som man inte kunde ersätta och nästa uppdatering av projektet kommer potentiellt att identifiera nya resurser om dessa ämnen!

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv