Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Klimatet just nu

Bollen ligger väldigt mycket på Kinas planhalva om FN:s klimatmöte i Glasgow ska bli en succé. Det uttalandet kom från den brittiske parlamentarikern Alok Sharma som leder klimatmötet. Decenniets viktigaste möte …
    Att det är Kina som hamnat i strålkastarljuset beror på att landet är världens största utsläppare av koldioxid. Smutsigt kol står för runt 60 procent av den kinesiska elförsörjningen.
    – Startpunkten är inte bra och därför är det ett sanningens ögonblick. Vetenskapen säger mycket tydligt att vi inte är var vi vill vara i kampen mot klimatförändringarna. Vi styr i en väldigt farlig kurs mot mer än två graders global uppvärmning, säger EU-kommissionens ordförande von der Leyen.
    DN: Klimatet just nu.
    FN: COP26.
    UNFCCC: Latest Information on COP26.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv