Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

USA kastar ut China Telecom

Den amerikanska myndigheten FCC (Federal Communications Commission) har beslutat dra tillbaka licensen för den kinesiska operatören China Telecoms dotterbolag China Telecom Americas. Det innebär att företaget inte längre kan erbjuda telefonitjänster i USA. FCC anser att företaget kan utgöra en säkerhetsrisk för amerikanska intressen eftersom moderbolaget China Telecom är hårt knutet till den kinesiska staten.
    China Telecom Americas bedriver även verksamhet i Sydamerika. Företaget har varit verksamt i USA i över 20 år. Kunder till China Telecom Americas kan få hjälp med att hitta alternativ från andra operatörer.
    The Guardian: US bans China Telecom over national security concerns.
    China Telecom Americas: Multicloud Networking Simplified.


Federal Communications Commission är en fristående myndighet i USA som ansvarar för etermedier. Den bildades 1934 och ordförande är sedan januari 2017 advokaten Ajit Pai. FCC har till skillnad från sin svenska motsvarighet Post och Telestyrelsen, PTS, betydligt mer långtgående juridiska befogenheter.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv