Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Trump lanserar socialt nätverk

USA:s tidigare president Donald Trump har meddelat planer på att lansera ett nytt nätverk för sociala medier, kallat TRUTH Social. Han säger att plattformen ska ”stå upp mot storteknikens tyranni” och anklaga dem för att tysta motståndares röster i USA.
    Sociala medier spelade en avgörande roll under Trumps tid i Vita huset och var hans favorit-kommunikation som president. Men, som vi minns så stängdes Trump av från Twitter och Facebook efter att hans anhängare stormat USA:s parlamentsbyggnad Kapitolium.
    En tidig version av hans senaste satsning, TRUTH Social, kommer att vara öppen för inbjudna gäster nästa månad och kommer att ha en ”rikstäckande lansering” inom de tre första månaderna 2022, enligt ett uttalande från Trump Media & Technology Group (TMTG).
    BBC News: Trump to launch new social media platform TRUTH Social.
    TMTG: A Uniting Force For Freedom of Expression.
    Pressmeddelandet från TMTG kan se här.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv