Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ocean Cleanup rensar Great Pacific Garbage Patch

En utbredning av marint skräp i norra Stilla havet har fått namnet Great Pacific Garbage Patch, området karaktäriseras av en ovanligt hög koncentration av drivande plastfragment, kemiskt avfall och andra sopor som har fångats in av strömmarna i norra Stilla havets subtropiska virvel.
    Nu har den ideella organisationen The Ocean Cleanup påbörjat ett projekt med att rensa upp skräpet i området. Organisationen lanserades 2013 av nederländaren Boyan Slat. Hittills har man med ett nät mellan två fartyg rensat vattnen från drygt 9.000 kg plast – årligen släpps det ut cirka 8 miljarder kg plast i världshaven.
    Läs mer på The Ocean Cleanup: The largest cleanup in history.
    Engelska Wikipedia: Boyan Slat.
    Se även Gizmodo: The Dream of Scooping Plastic From the Ocean Is Still Alive – and Problematic.
    YouTube: The Start of the Cleanup LIVE (längd 50:20).


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv